Ta strona używa cookies. OK Szczegółowe informacje na ten temat znajdą Państwo w polityce prywatności

/Konkursy NPP/Edycja 2006/Projekt konkursowy

Projekt konkursowy
Plac przed Centrum Edukacyjno-Kongresowym Politechniki Śląskiej
Gliwice
ul. Konarskiego 18B
Jerzy Witeczek, Grzegorz Nawrot, Jakub Czarnecki, Małgorzata Balcer-Zgraja

O projekcie

Celem opracowania było uzyskanie kameralnej przestrzeni „pomiędzy” już istniejącymi obiektami dydaktycznymi: Wydziałem Mechaniczno- Technologicznym, Wydziałem Mechaniczno- Energetycznym a nowopowstałym Centrum Edukacyjno-Kongresowym Politechniki Śląskiej. Realizacja tego zadania wymagała uporządkowania i przebudowy układu komunikacyjnego i sieciowego w rejonie wymienionych wydziałów. „Plac CEK-u” jest miejscem spotkań i zabaw studentów ze wszystkich wydziałów Politechniki. W ramach projektu wykonano zagospodarowanie całego kwartału Dzielnicy Akademickiej w rejonie ul. Konarskiego, a zrealizowany „Plac CEK-u ” jest pierwszym jego fragmentem.

Galeria zdjęć

 
Najlepsza Przestrzeń Publiczna Województwa Ślaskiego. Wszelkie Prawa Zastrzeżone