Ta strona używa cookies. OK Szczegółowe informacje na ten temat znajdą Państwo w polityce prywatności

/Konkursy NPP/Edycja 2011/Projekt konkursowy

Projekt konkursowy
Adaptacja i rozbudowa budynku na przedszkole czterooddziałowe wraz z instalacjami, placem zabaw i oświetleniem zewnętrznym
Pawłowice
ul. Karola Miarki 8, 43-252 Pielgrzymowice

Projekt

Lp. Imię i nazwisko Adres Udział [%] Telefon E-mail
1. Marcin Furtak ul. Grochowska 6B 31-521 Kraków 100 0122941393 biuro@F11.pl

Liderzy

Lp. Nazwa Adres Imiona i nazwiska Dane kontaktowe
1. Gmina Pawłowice- Gminny Zespół Komunalny ul. Mickiewicza 28a 43-250 Pawłowice Wojciech Wiatrok gzk@pawlowice.pl

O projekcie

Zamierzeniem docelowym inwestycji była przebudowa budynku przedszkola oraz dostosowanie istniejących pomieszczeń do potrzeb przedszkola czterooddziałowego wraz z instalacjami wewnętrznymi i zagospodarowaniem otoczenia. Projekt obejmował dobudowę pomieszczeń od strony południowej, zadaszenie nad wejściem od strony północnej i południowej oraz zmianę zadaszenia z płaskiego na zadaszenie dwuspadowe. Inwestycja obejmowała wyposażenie placu zabaw, nowe ogrodzenie, oświetlenie zewnętrzne, wyposażenie sal przedszkolnych i kuchni przedszkolnej. Inwestycja pozwoliła zwiększyć liczbę dzieci uczęszczających do przedszkola. Budynek znajdujący się w miejscu domu rodzinnego Karola Miarki – ważnej postaci historycznej dla całego Śląska i nawiązuje do charakterystycznych elementów dawnej architektury połączonej z nowoczesną funkcjonalnością. Jego wygląd zmienia nie tylko wizerunek sołectwa Pielgrzymowice, ale również całej gminy.

Galeria zdjęć

 
Najlepsza Przestrzeń Publiczna Województwa Ślaskiego. Wszelkie Prawa Zastrzeżone