Najsmaczniejsza impreza już w czerwcu w Beskidach

Kucharze na start. Ruszył nabór drużyn biorących udział w konkursie kulinarnym Festiwalu „Śląskie Smaki”

Tym razem Śląska Organizacja Turystyczna zaprasza gotujące rodziny, koła gospodyń wiejskich, uczniów szkół gastronomicznych i profesjonalnych kucharzy do Wisły.

W trakcie konkursowych zmagań uczestnicy przygotowują przystawkę lub deser, zupę i danie główne. To, co musi je łączyć, to lokalność – festiwal promuje dania kuchni regionalnych województwa śląskiego. „W trakcie dziewięciu poprzednich imprez odkryliśmy wiele potraw kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej. Część z nich wprowadzono do kart restauracji Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, dzięki czemu można je zjeść na co dzień. To chyba największy sukces naszego Festiwalu. Mam nadzieję, że i tym razem uczestnicy przygotują coś naprawdę wyjątkowego” – mówi Agnieszka Sikorska, Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej, która jest organizatorem imprezy.

Tegoroczna, jubileuszowa edycja konkursu odbędzie się już 6 czerwca w Wiśle. Uczestnicy będą rywalizować o zaszczytny tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” i nagrodę Złotego Durszlaka. Konkursowe zgłoszenia można jednak przesyłać tylko do piątku 15 maja. Liczba miejsc ograniczona.

Regulamin konkursu i druki zgłoszeń są już dostępne na www.slaskiesmaki.pl

Załączniki
Regulamin konkursu kulinarnego
Karta zgłoszeniowa - amatorzy
Karta zgłoszeniowa - profesjonaliści
Karta zgłoszeniowa - szkoły gastronomiczne



 


tagi: